Tieneryoga

Ook van tieners wordt veel gevraagd in onze hectische maatschappij. Zij geven aan dat zij te maken hebben met prestatiedruk, onzekerheden en de hele dag alert zijn. Bij yoga valt het ‘moeten’ weg. Yoga brengt rust en ontspanning en leert hen omgaan met stress. Het brengt balans tussen buitenwereld en binnenwereld. De yogalessen zijn een geschikte manier om weer in contact te komen met zichzelf. Yoga helpt te concentreren en te focussen. Hierdoor gaat het leren makkelijker. Tieners leren te ontspannen en zichzelf weer op te laden. De lessen zijn opgebouwd volgens de basisprincipes van de Hatha en Yin yoga. Inspannende en ontspannende yogahoudingen zorgen ervoor dat tieners zich bewust worden van hun lichaam en hun gedachten. Door te voelen wat de houding doet, leren ze hun eigen grens kennen. Ook worden adem-, concentratie-, meditatie- en visualisatieoefeningen gebruikt.

Om de week op vrijdagmiddag van 16.30 tot 17.30 uur is er een les tieneryoga. De investering per les is € 8. De groep is klein, zodat er veel ruimte is voor aandacht. Er kan altijd een proefles gevolgd worden, deze is gratis. Verzuim is voor eigen rekening.

De lessen worden gegeven in een fijne, lichte yogaruimte. Er zijn matten aanwezig. Graag een grote (bad)handdoek meenemen om over de yogamat te leggen. Kleding waarin soepel bewogen kan worden is prettig.

Tijdens de schoolvakanties zijn er geen lessen.
Een paar weken voor de zomervakantie stopt de yoga en een paar weken na de zomer starten de lessen weer.