Over mij

Mijn naam is Fenneke Westra. Als tiener raakte ik geïnteresseerd in yoga. In mijn geboorteplaats Bolsward was er toen op dit gebied nog weinig informatie te vinden. Mijn eerste stap op het yogapad was de keer dat ik met een collega mee ging naar een yogales. Hierna ontwikkelde ik mijn passie voor yoga en meditatie steeds verder en besloot ik in 2008 en 2010 opleidingen voor tiener- en kinderyoga te volgen. Dit sloot goed aan bij mijn opleiding en baan als leerkracht in het basisonderwijs.

Sinds 2012 geef ik yogalessen aan kinderen en tieners in Bolsward. Met mijn lessen wil ik mijn leerlingen ondersteunen, zodat zij in hun kracht komen, makkelijker zaken kunnen loslaten en ontspanning vinden. Dit doe ik door diverse oefeningen aan te bieden. In de lessen vind ik het belangrijk dat de leerlingen zichzelf kunnen zijn in rust en harmonie.

Mijn (yoga)pad ontwikkelde zich verder, het lesgeven aan volwassenen en het zoeken naar stilte begon steeds meer te trekken en vanaf juni 2019 geef ik ook Yin yogalessen aan volwassenen. Tijdens de verschillende advanced studies en opleidingen verdiep en verbreed ik me meer en meer.

Opleidingen
In 2010 begon mijn yogapad met de opleiding Tiener- en Kinderyoga bij Jip en Jan van Helen Purperhart in Almere.
Dit ging verder in 2010 met de opleiding Therapeutische Kinderyoga bij Arterre in Nijmegen.
In 2018 heb ik de Yin Yoga Teacher Training (voor volwassenen) afgerond bij de Nieuwe Yogaschool van Johan Noorloos in Amsterdam.
De advanced study Restorative Yoga bij De Nieuwe Yogaschool volgde ik in 2019.
In september 2019 ben ik gestart met de opleiding Integraal Klankwerk bij de Academie voor Klank van Pim de Groot. Deze opleiding heb ik in maart 2020 afgerond.
In april 2020 heb ik de advanced study Schoolverlichting gevolgd om kinderen en leerkrachten in het basisonderwijs te begeleiden en te inspireren om yoga, meditatie en mindfulness toe te passen in de klas.
In september 2020 ben ik gestart met de vervolgopleiding van de Academie voor Klank: The Sound Experience.
Tijdens de lockdown heb ik online nascholingen gedaan, onder andere Yoga Nidra en Yin Yoga en de Chakra’s. Ook heb ik A Deeper Touch of Yin gevolgd.
In maart 2022 heb ik ook de Vinyasa yogaopleiding afgerond.
Onder het kopje links kun je alle websites van de betreffende opleidingen vinden.

Tot ziens bij mijn lessen of activiteiten. Van harte welkom!

Fenneke Westra
KvK-nummer 75649349